MESLEK YÜKSEKOKULUMUZA FORD’DAN EĞİTİM İÇİN DESTEK

25 Ekim 2017 Çarşamba

Ford, Meslek Yüksekokulumuz Otomotiv Teknolojisi Programı’na, eğitim amaçlı bir adet Ford Transit, Tourneo Custom marka 2012 model 2.2L Dizel üç kapılı hatchback tipi araç bağışladı.

Araç, Rize Ford Yetkili Servisi Atılgan Otomotiv binasında düzenlenen törenle Meslek Yüksekokulumuz Otomotiv Teknolojisi programının kullanımına sunulmak üzere teslim edildi.

Törende bir konuşma gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, “Öğrencilerimizin teorik bilgilerinin yanında öğrendiklerini hayata geçirebilmesi için bu aracın iyi bir platform olacağına inanıyoruz.” diyerek Ford ve Atılgan Otomotiv yetkililerine teşekkür etti.

Teslim törenine, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali BİLGİN, Üniversitemiz Genel Sekreteri Adnan ER, Ford Atılgan Otomotiv yetkilileri, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Fatih İSLAMOĞLU ve Öğretim Görevlilerimiz katıldı.

Bağışlanan araç, Otomotiv Teknolojisi Programı atölye ve laboratuvarlarında bulunan cihazlardan motor testi, yanal kayma testi, amortisör testi, fren testi, motor performans testi, silindir basınç kaçak testi, diagnoz testi ve egzoz emisyon testlerinde kullanılabilecek. Bu sayede, otomotiv endüstrisinin ihtiyaç duyduğu nitelikli, uygulama bilgi ve becerisine sahip, her türlü test ve ayar cihazlarını kullanabilen öğrencilerin yetiştirilebilmesine katkı sağlayacak.