ŞEHİT ÖĞRECİMİZ KEMAL EKŞİ’NİN İSMİ MEZUN OLDUĞU SINIFA VERİLDİ

07 Eylül 2016 Çarşamba

Üniversitemiz Yönetim Kurulu kararıyla, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’ndaki bir dersliğe, 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişiminde şehit olan mezun öğrencimiz Kemal EKŞİ’nin ismi verildi.

Vatanımızın bekasını yok etmeye yönelik olarak 15 Temmuz gecesinde terör örgütü FETÖ tarafından yapılan darbe girişiminde Boğaziçi(15 Temmuz Şehitler) Köprüsü’nde vatan uğruna hainlere karşı üniversitemiz 2014 yılı Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Makine Programı mezunu öğrencimiz şehit Kemal EKŞİ de mücadele vermişti.

Şehit öğrencimizin isminin verildiği derslik bugün Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN tarafından törenle açıldı. Açılışa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İstiklal Yaşar VURAL, dekanlar ve akademisyenler katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Rektörümüz, hain saldırının yapıldığı darbe gecesinde vatanı uğruna 240 kişinin can verdiğini bunlardan 11’inin Rizeli olduğunu ve bugün ismi sonsuza kadar yaşatılacak olan Kemal EKŞİ’nin de üniversitemizden mezun olan öğrencimiz olduğunu hatırlatarak, “ Üniversite olarak şehit öğrencimizin hatırasını yaşatalım istedik.” dedi.

Ülkemizin bu olumsuz tabloyu bir daha yaşamaması dileğinde de bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diledi.