TÜRKİYE’NİN İLK HACKERININ GÖZÜNDEN SİBER GÜVENLİK VE TEKNOLOJİ

05 Aralık 2016 Pazartesi

Yüksekokulumuz tarafından düzenlenen “Türkiye’nin İlk Hackerının Gözünden Siber Güvenlik ve Teknoloji” konulu konferans Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Konferansa konuşmacı olarak Türkiye’nin ilk hackerı Tamer ŞAHİN katıldı.

Konuşmasında siber güvenliği anlatan Tamer ŞAHİN, teknolojinin gelişmesi ile birlikte insan hayatında oldukça önemli yer kapladığını ve zamanla işin çığırından çıktığını söyledi.

Kişisel bilgilerin sosyal medyada rahat bir şekilde paylaşılmasının tehlikeli olduğuna dikkat çeken ŞAHİN,” Biz siber istihbarat birimiyiz, birçok müşterinin her ay iki yüzden fazla personelini yakalıyoruz. Bu personeller sabah kahvesini yudumlarken fotoğraf çekiliyor, arkada bilgisayarda TC kimlik numaraları var, iş yerinin bir programı açık ve bunu sosyal medyaya koyuyor. Bu çok tehlikeli.” dedi.

İnternet kullanırken yasal prosedürlere riayet edilmesinin güvenlik açısından önemli olduğunu kaydeden ŞAHİN, özellikle cep telefonlarında bir uygulama yüklenirken o uygulamanın hangi izinlere erişmek istediğine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Sanal alışverişlerde sanal kart kullanmanın çok daha güvenli olduğuna da değinen Tamer ŞAHİN, sanal alışveriş yapılan sitelerin kurumsal, güvenilir bir site olmasına, şüphe ediliyorsa telefonla arayıp güven verip vermediğine ve özellikle SSL sertifikasının tanımlı olup olmadığına dikkat etmek gerektiğini söyleyerek konuşmasını tamamladı.

Soru cevap bölümü ile sona eren konferansta Yüksekokul Müdürümiz Prof. Dr. Kerim SERBEST tarafından Tamer ŞAHİN’e günün anısına şilt takdim edildi.